Jak jsme plesali aneb plný parket až do rána

První únorová sobota je minulostí a s ní i historicky první ples v naší režii. Jsme rády, že je celá akce úspěšně za námi a již dnes přemýšlíme, co vylepšit a změnit na příště.

Lístků se prodala necelá polovina, ale na druhou stranu - plánovaná kapacita 250 míst bylo dost velké sousto. Jednalo se o první ples a jak nám potvrdila kapela, na nové akce se lidé lákají jen stěží. Musíme si přiznat, že jsme trošku podcenily propagaci. Plakáty vylepené na začátku ledna vydržely na zastávkách v Klecanech a Zdibech asi tak týden a dotisk dalších plakátů a jejich vylepování se nám nedařil tak, jak bylo potřeba. Selhala i inzerce v lednovém vydání Klecanského zpravodaje.  Snad na příští rok zafunguje reklama ze všech nejúčinnější - doporučení těch, kteří se plesu zúčastnili. Navíc termín plesu spadal do pololetních prázdnin, což zřejmě odradilo další zájemce z řad rodičů dětí školou povinných. O to víc nás těší, že všichni přítomní se dobře bavili, popíjeli sudová vína Kern, která zajistila Dáša, a po celou dobu plesu se více lidí nacházelo na parketě než u stolů.

Zahájení plesu v 19 hodin stihli jen opravdoví nadšenci. To ale nevadilo, protože sál byl zaplněn rodiči účinkujících mažoretek. Ty přišly na řadu hned po úvodním přivítání od Radky a Dáši a zahajovací skladbě skupiny Neon Band. Malé holčičky ve věku od 4 let zvládaly bravurně jak typické pochodové skladby a práci s hůlkami, tak latinskoamerické rytmy a skladby ve stylu cheerleaders - roztleskávaček. Myslím, že většinu přítomných vzaly roztomilé beruščí kostýmy a soustředění ve tvářích útlých holčiček za srdce. Jejich trenérka, paní Dagmar Berková, odvedla výbornou práci a všem účinkujícím holčičkám děkujeme za krásné zahájení plesu. Navíc nám klub věnoval poukázky na volný vstup do všech zájmových kroužků Klubu Beruška. Kartičky byly před koncem plesu zcela rozebrány.

Bohužel druhý plánovaný host, junior aerobik, vypadl na poslední chvíli. Z celkem tříčlenné skupiny děvčat se jedna zranila a druhá onemocněla pár dní před plesem, takže Dáša musela nasmlouvané představení zrušit. I to je pro nás poučení a zkušenost pro příště.

A tak se po úvodním vystoupení Berušek chopili nástrojů a mikrofonů 4 sympaťáci z Neon bandu a až do konce večera nedali návštěvníkům vydechnout. Po úvodní sérii ve složení valčíků a polky přišly na řadu téměř všechny tance včetně tanga, waltzu, samby, jive a blues, došlo i na twist, rock&roll, čardáš, letkiss a ptačí tanec. Musíme uznat, že klecanské publikum je tance znalé a chtivé. Na žádnou úvodní skladbu taneční série nezůstal parket prázdný a po většinu plesu se více lidí nacházelo na parketu než u stolů. A když baskytarista Jarda Fiala odložil basu, vzal do ruky housle a při rockovém doprovodu kapely předvedl něco mezi Vanessou Mae a Apocalyptikou, publikum vřelo nadšením. Kapela Neon Band byla prostě skvělá volba a doufáme, že se domluvíme i na příští rok.

Také bychom chtěly poděkovat sestrám sokolkám, především paní Haně Jankové. Ochotně se ujaly pokladny a po celý večer sledovaly dění od vstupních dveří a prodávaly lístky do tomboly.  Malá tombola se otvírala v devět hodin. Dáša dokázala zajistit více než 100 cen. Chtěly bychom poděkovat všem sponzorům, kteří nám věnovali ceny: kosmetika Alessandro, dorty z cukrárny Zdiby, slevové poukazy Domanský, balíčky potravinových doplňků a kosmetiky švýcarských značek Just a Nahrin, krásné potravinové a nápojové balíčky z Potravin Kříž, krmivo pro domácí mazlíčky od firmy Porf Pet Corporation a vína z vinařství Kern. Kromě toho tombola nabízela i švýcarskou čokoládu, salámy, vína, ovesné kaše a musli tyčinky, sportovní lahve, spreje na údržbu kol, plavecké čepice, alkohol testery, knihy z oblasti sportu a zdravé výživy, cvičební pomůcky, brambory, toaletní papír a další. Téměř žádný návštěvník neodešel bez výhry. 

Dalších 11 cen představovala velká tombola, která se losovala v 11 večer z útržků vstupenek. Stejnou šanci na výhru tak měli všichni přítomní a losování provázela velká pozornost publika. Výhry za to opravdu stály - váha na měření tuku, trekingové hole, fitball, balíček bujónů Nahrin pro výrobu polévek bez tuku, plná taška krmiva pro psy a kočky, bezlepkový dort, domácí telefon atd. - všechny ceny si našly své majitele a losování pobavilo přítomné. A kdo jste u toho nebyli, nevíte, že tentokráte kovářova kobyla nechodila tak docela bosa

Bohužel musím zmínit i jednu nepříjemnou událost, která ples provázela. Při bujarém veselí jedna z přítomných dam velmi nešťastně upadla na předloktí a prokousla si ret. Po zastavení krvácení z dolního rtu bylo zjištěno, že odborné lékařské vyšetření poraněné paže je nevyhnutelné, a tak Dáša půl hodiny před půlnocí odvezla zraněnou paní na pohotovost na Bulovku a zbytek plesu strávily obě dámy v nemocnici. Zmíněné paní byla bohužel diagnostikována tříštivá zlomenina vřetenní i loketní kosti a navíc prokousnutý dolní ret, který byl ihned sešit několika stehy. Na Bulovce paní okamžitě hospitalizovali a v těchto dnech se podrobí operaci poraněné paže. Je nám celé této události velmi líto. Dotyčné paní přejeme úspěšnou operaci, rychlou rekonvalescenci, a pokud bude mít chuť, má u nás jako bolestné 2 lístky na příští ples zdarma.

Ještě o půlnoci zbývalo pár neprodaných obálek s lístky do malé tomboly a 12 nevybraných cen. Radka proto s kapelou domluvila taneční soutěž a 12 párů se tak utkalo o zbylé ceny. Kdo prokázal odvahu a zatančil mazurku na dlouhou skladbu Jarošovský pivovar, mohl si přijít pro svou výhru. Tak jsme vyčerpali malou tombolu beze zbytku a navíc ke všeobecné spokojenosti. I když konec plesu byl plánován na 2.hodinu ranní, v tu dobu to na parketu tak nevypadalo. Dobrá třicítka tanečníků rozparáděných rockovými hity od Olympiku, Katapultů a kapely Modus nechtěla Neon Band pustit domů. A tak kluci z kapely přidali dvě pomalejší skladby, aby se publikum ukonejšilo a sklidnilo I to hovoří o jejich profesionalitě

Takže, abychom to shrnuly: všichni, co jste přišli, děkujeme vám, společně jsme si to užili! A kdo jste nepřišli, napravte svou chybu příští rok, bude to ještě lepší!!

Za prvotní nápad, celou organizaci plesu a mravenčí práci s tombolou děkujeme hlavně Dáše, za zpracování tiskovin a své moderátorské (ne)umění se klaní Radka a za celkovou nejen finanční podporu děkujeme sestrám a Sokolu 1907 Klecany v čele s paní Jankovou.

Vaše Radka a Dáša.