Pravidla členství v Sokole

Opakování je matka moudrosti, a jelikož máme hodně nových členů, tak shrnujeme to nejdůležitější :-)

  • členem TJ Sokol  1907 Klecany se stáváte vyplněním přihlášky a zaplacením členského poplatku. Žádné další povinnosti jako člen Sokola již nemáte:-)
  • členský poplatek činí 500 Kč na kalendářní rok (200 Kč osoby mladší 18-ti let a starší 65-ti let)
  • mimořádné poplatky se vztahují k mimořádným akcím, jakou je třeba XVI.Všesokolský slet 2018 - sletové známky v ceně celkem 100 Kč (pro roky 2017 a 2018 po 50 Kč) - plaťte prosím cvičitelce s příspěvky na rok 2018
  • členské poplatky vybíráme cca do poloviny února daného roku, noví členové se můžou hlásit cca do září daného roku
  • v případě nezaplacení členského příspěvku na daný rok vás nevyřadíme ihned, máte vždy možnost "promeškaný rok" doplatit a v členství pokračovat. Pokud člen neplatí příspěvky déle než 2 roky, je ze Sokola vyřazen.
  • nečlenové, nebo členové, kteří se rozhodli ze Sokola vystoupit nebo kterým bylo členství ukončeno, mají stále možnost chodit cvičit - za jednorázový poplatek 50Kč / hodinu.
  • jste-li členem jiné jednotky TJ Sokol, u nás samozřejmě již neplatíte:-)

Doufám, že nevýhody případného členství (musíte bohužel platit příspěvek, i když daný rok zrovna cvičit nechodíte, nebo třeba nemůžete, nebo ho případně později doplatit) jsou převáženy výhodami (kdo chodí pravidelně, 500 Kč za rok se mu opravdu vyplatí). Navíc stále máte alternativu v podobě jednorázového vstupného, pokud chcete členství ukončit.

Hlavní je ale hýbat se a mít z toho radost, navíc v Sokole musí být člověk nadšenec, tak jako všichni instruktoři, kteří cvičí z čiré radosti a také jen a jen za ni:-)) A my v Klecanech od vás dostáváme této radosti vrchovaně, fakt! 

Pro nás jako cvičitelky má Sokol stále zatím nesporně více výhod než jakákoli jiná forma a doufám, že i pro vás. Tak nám prosím odpusťte trochu zkostnatělá pravidla, tvořená na konci 19. století:-)

Se sokolským pozdravem Nazdar!

Radka a Dáša.