Sobotní akce nám udělala obrovskou radost

Na druhou březnovou sobotu jsme naplánovaly dopolední cvičení, o které jste projevily zájem v loňské anketě. Již vaše ohlasy a dotazy během týdne napovídaly, že účast bude vyšší než před třemi lety, kdy jsme sobotní cvičení také několikrát organizovaly. Skutečnost ale předčila naše očekávání.

V mlhavém a deštivém sobotním ránu se do klecanské tělocvičny dostavilo 19 žen a dívek. Asi 6  účastnic přišlo na naši hodinu dokonce poprvé a některé se rovnou přihlásily do Sokola. Ještě před cvičením jsme pro vás měly přichystané překvapení ve formě iontového nápoje a energetické tyčinky. Při přebírání jste nešetřily slovy chvály a překvapení, cože všechno za ty peníze vás dneska čeká.

Poté jsme se s malým zpožděním pustily do cvičení. První na pořadu bylo zahřátí a aerobik s Radkou. Zahřátí je tentokrát termín opravdu doslovný, protože v tělocvičně bylo jen o málo tepleji než venku. Po rozcvičce a rychlém protažení ale už určitě nikomu zima nebyla a mohly jsme se pustit do hlavní části hodiny. Aerobní choreografii o dvou blocích Radka trochu upravila s ohledem na nové návštěvnice a proto nám to krásně odsýpalo. Tempo jsme ponechaly středně rychlé, abychom vydržely celý plánovaný zápřah. Všechna véčka, steptouche a repeatery jsme bravurně zvládly i s přetáčením v prostoru a na závěr jsme choreografii třikrát zopakovaly. Tím byla Radčina část téměř hotova, ale aby mohla převzít žezlo Dáša, musely jsme ještě trochu zklidnit tepovou frekvenci. K tomu nám posloužila písnička z pohádky, při které jsme se vydýchaly. 

Pak už  vše vzala do ruky Dáša. Tempo ze začátku nejen že nezvolnila, ale rovnou nasadila své osvědčené posilovací cviky. A celá zaplněná tělocvična se potila dál... Dáša poctivě zaposilovala a protáhla všechny důležité svaly a jelikož jsme začínaly s malým zpožděním a Dáša neumí cvičit na méně než 100%, z plánované hodiny a půl se stala téměř dvouhodinovka. Ale nikdo snad nelitoval.

Podle vašich reakcí, které jsme zachytily bezprostředně po hodině, se vám obnovená tradice sobotního cvičení zalíbila. Dokonce padaly dotazy na další sobotu a větší časovou délku lekce. Budeme rádi, když nám další reakce napíšete dolů pod článek.

Všem příchozím děkujeme za přízeň a za vydařenou hodinu, která nás v chladném mlhavém dopoledni nabila tou nejlepší energií. Těšíme se se všemi na shledanou na našich pravidelných hodinách a na další sobotní akci, kterou plánujeme již na duben.

Vaše Dáša a Radka.