Letní cvičení v Řeži je už tradicí

Takové hezké hřiště, a skoro nikdo ho nevyužívá. To by bylo na aerobik jako dělané!

Přesně tahle úvaha stála u zrodu našeho letního cvičení v Řeži pod širým nebem. Nová zástavba, kam jsme se přistěhovali, skýtala i napůl ukryté tartanové hřiště, které tenkrát ke sportu nikdo nevyužíval a leželo vlastně úplně ladem. Cvičení v klecanské tělocvičně mělo úspěch a poměrně širokou základnu a cvičení venku se zdálo jako dobrý doplněk v čase, kdy je pro nás tělocvična zavřená.  Jak ale cvičení venku zorganizovat? Přijede sem vůbec někdo? Jak si poradíme s nejistým faktorem počasí? A jak dát vědět, kdy se cvičení koná a kdy ne, když třeba budu přes léto pryč? To všechno bylo potřeba vyřešit a promyslet. Ale cvičit venku, pod sluncem a modrým nebem, bylo tak lákavé. 

První léto 2013 jsem vypsala tři termíny, udělala tištěné plakáty a ty vyvěsila nejen v Řeži a Klecanech, ale i okolních vesnicích. ... Od té doby se spousta věcí změnila a posunula - více nám funguje kontakt přes maily a FB. Stačí napsat pár vět a vím, že informace se k vám rychle dostane a že třeba nepřijede nikdo zbytečně, když se cvičení ruší.

Letos jsme cvičily v Řeži již poosmé! Na konci prázdnin nám sice počasí vůbec nepřálo a tři poslední pondělní hodiny jsme rušily úplně všechny. Ale ta radost, když se sejdeme, ty rozesmáté tváře a kamarádské prostředí, to je vždy za odměnu. A taky si vychutnávám oblohu nad námi, která je pokaždé jiná a pokaždé krásná. Letos nám sice nelítali netopýři nad hlavou, zato se přišlo podívat několik místních dětí (a nenápadně i dospělých). Párkrát jsme museli poprosit o uvolnění hřiště místní omladinu, která díky basketovým košům využívá prostor stále častěji, což je samozřejmě dobře. Zatím se tu všichni vejdeme a domluvíme, snad to ještě vydrží. Venkovní aerobik je krásné zpestření a moc se těším na další ročník.

Radka

A tady pár obrázků ze cvičení venku - nejen v Řeži, ale i Klecanech, Větrušicích a Zdibech.