Salsa a chacha za zasněženým oknem

Poslední lednová sobota s aerobikem připadla na 23.1. A jelikož se v předešlém týdnu několik hodin kvůli nemoci rušilo, obávala jsem se, zda vůbec někdo dorazí. Čerstvá sněhová nadílka všude kolem a vytrvalé sněžení mé obavy ještě znásobily. Ale děvčata nezklamala. V půl deváté se na mne smálo 8 známých tváří připravených na dopolední 90-ti minutovku.

Začaly jsme opět zvolna, protažením paží  a trupu při meditační hudbě. Také rozcvička se nesla v mírném tempu. Poté jsme se pustily do sestavy o dvou blocích. A jelikož zimní počasí ve mně vyvolává potřebu zahřát se a rozveselit, nesly se tělocvičnou rytmy samby  a my jsme je vyplňovaly napůl aerobikovými a napůl tanečními kroky. Zvládly jsme chachu, mambo a pivoty, to už je pro nás rutina, a přidaly jsme tentokrát i salsu. Navíc jsme pořádně zapojily paže, takže i z obyčejného step-touch se stal téměř taneční prvek. Jako vždy nás sestava natolik strhla, že jsme přetáhly 45 minut vyčleněných na aerobik minimálně na 50.

Po zklidnění jsme si vzaly na pomoc gumičky a zaposilovaly krátkými sériemi svalstvo paží, trupu, zadečku a dolních končetin. Na podložce jsme posílily bříško a při závěrečném strečinku jsem vše jako vždy důkladně protáhly.

Po desáté hodině jsme se rozloučily a závějemi se vydaly k zasněženým autům nebo rovnou pěšky k domovům.

Děkuji všem za účast a těším se na dalších akcích nashledanou!

Radka